Efter en halvfull papperskorg av ihopskrynklade ideer kom vi fram till bästa resultat. Det skulle bli ett gjutet utekök med kolgrill och markstenar att gå på.
Tidsanda
Jag vill absolut inte att saker ska se nytt ut. Vi har ju ett gammalt 1800-tals hus så byggnaderna runt omkring måste ju även de se ut att vara i samma tidsanda på något sätt. Iallafall försöka få till lite patina och gammal look. Med det i planen skred jag till verket. Vi började givetvis med grillplatsen. Så man kan grilla käk. Var den skulle placeras blev ett tydligt när kvällssolen milt lyste upp lillstugans västra fasad. Najs!
Slipa Spaden vass
För att få till en något sålunda jämn yta att lägga marksten på, behöver man börja med att gräva. I avsaknad av en grävskopa fick en sylvasst vinkelkaps slipad spade duga. Slipar man spadens nedre del så är det lättare att hugga av rötter i marken. Jag måttade ytan ungefär med pinnar som jag spände ett snöre mellan och började.
Man vet inte hur klen man är förrän ger sig på att gräva några timmar.
Om ni inte tänkt på det så gräver man inte vidare ofta. Inte vi storstadsmänniskor iallafall. Det märkte jag och min rygg. Asså det stönade och stånkades på ordentligt. Det kan fan liknas med ett mindre krig. Väldigt lokalt krig. Mig med spaden mot hålet. Ett mått av ursinne också. Jag vann och efteråt tog jag en skön ”powernap” i gropen för att visa vem som bestämde.
Victory and glory.
När jag vilat klart så var det dags att hälla i grus på den markduk som jag lagt i gropen. Den hindrar växter att växa upp.
Sedan tog jag en planka och rakade ut gruset. För att packa till använde jag en stubbe med två handtag på. I normala fall använder vettiga människor en markvibrerande så kallad padda. En maskin som vibrerar och packar sanden. Men jag hade ingen. Så en stubbe fick duga.


















